Voorstelling

DGT is in 1998 in het leven geroepen door haar bestuurder / zaakvoerder Dirk Beernaert. Na het behalen van zijn diploma Licentiaat Scheikunde aan de Universiteit van Gent begon Dirk Beernaert zijn loopbaan bij SGS. Na 13 jaar werkzaam in het SGS Gas Technical Center en het SGS Training Institute was de tijd gekomen om als zelfstandig dienstverlener in de wereld van het transport van gevaarlijke stoffen te stappen.

De overname van de opleidingsactiviteiten van SGS Training Institute vzw was een belangrijke stap in de groei van DGT.

Dank zij de inzet van Jef Van Olmen en Ria Buysse, beide ex werknemers van SGS, is DGT uitgegroeid tot de belangrijkste speler in België op het vlak van opleiding en advies in het kader van het transport, de omgang en de behandeling van gevaarlijke stoffen.

DGT Dangerous Goods Training & Consultancy biedt u advies en opleidingen over alle aspecten van het vervoer, de opslag en de behandeling van gevaarlijke stoffen.

DGT vzw beschikt over de nodige erkenningen van de bevoegde overheden voor de organisatie statutaire opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs (ADR) en binnenschippers (ADN - Basis (N), Herhaling, Gas (ADN G) en Chemie (ADN C)) alsook voor het verzorgen van opleidingen Veiligheidsadviseur voor vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR), langs de binnenwateren (ADN) en per spoor (RID). 

Naast deze statutaire opleidingen is bovendien het luchtvervoer van gevaarlijke stoffen (IATA DGR) , het zeevervoer (zowel IMDG), het vervoer van vloeibare gassen, chemicaliën en petroleumproducten in bulk voor ons een gekende materie.
 

  • Wij bieden u zowel standaardopleidingen als bedrijfsgeoriënteerde opleidingen.
  • Wij geven cursussen op maat van bedrijven en de cursisten
  • Onze cursussen zijn gericht op de praktijk
  • Onze cursussen worden gegeven door deskundige lesgevers